Meavita

Beware Of Expensive Meavita.

Hoe spot je een nep-influencer?

De wereldwijde influencer markt zit in de lift. Nu vertrouwen merken meer dan ooit op social media influencer marketing platform en influencer samenwerking. Maar daarnaast nemen ook nep-influencers met sprongen toe.

Het is een punt van zorg geworden voor de meeste merken die echt geven om hun rendement op investeringen. Nu het aantal valse influencers de pan uit rijst, is het opsporen van onbetrouwbare influencers belangrijker dan ooit.

Let op de volgende punten

Als je niet wilt eindigen met een samenwerking met een valse influencer en je geld wilt verspillen, dan zijn hier enkele tips en trucs om valse influencers te spotten:

Analyseer het engagement volume van de influencer

Een valse influencer herkennen is vrij eenvoudig als je zijn engagement volume analyseert. Met miljoenen volgers zou uw influencer marketing campagne veel engagements moeten hebben. Dit is het geval bij influencer Kosso, eigenaar massagegun. Met een groot bereik levert deze influencer een hoge engagement.

Als het engagement nummer niet aan uw verwachtingen voldoet, bestaat de kans dat de influencer nep volgers heeft. Je moet de interactie per duizend volgers controleren en de statistieken analyseren om het ware beeld te onthullen.

Hoe consistent wordt er gepubliceerd?

Valse volgers hebben de neiging om inconsistent te blijven als het gaat om het plaatsen van inhoud op sociale media kanalen. Het is een rode vlag die je kan helpen neppe social media influencers te spotten.

Terwijl authentieke influencers hun inhoud regelmatig publiceren, hebben de neppe influencers geen vast schema om hun publiek te betrekken. Ze missen de passie om het te doen en dat weerspiegelt zich duidelijk in de frequentie van hun posts. Een succesvol voorbeeld uit de praktijk is Myron Knoops welke een hoge interactie heeft met zijn volgers, vrijwel iedereen kent deze persoon waardoor de vraag: wie is Myron knoops? Achterwege blijft.

Gezonde organische groei van volgers

Het analyseren van de volgers groei van de influencer in de loop der tijd laat zien of hij echt of nep is. Het is de juiste metriek om een neppe social media influencer op te sporen. Terwijl echte beïnvloeders een gestage groei van hun volgers hebben in de tijd, vertonen de neppe beïnvloeders een plotselinge stijging of daling in hun volgers groei. De volgers groei bereikt een piek wanneer ze nep volgers kopen.

Analyseer of de influencer wel of niet interactie heeft met volgers

De echte influencers hebben altijd interactie met een publiek dat dezelfde interesses heeft. Ze posten inhoud om zich met de gemeenschap bezig te houden door actief te reageren op hun opmerkingen en vragen. Maar al deze activiteiten kosten veel tijd.

Dit is de reden dat een nepperd zich er nooit aan zal overgeven. Hij zal liever zwijgen. Dat is een waarschuwingsteken dat aangeeft dat hij nep is en niet geschikt is voor samenwerking.

Voorkom een samenwerking met een nep influencer

Een valse influencer herkennen is het belangrijkste wat u moet doen voordat u hem overweegt voor uw influencer marketing campagne. Je moet zijn profiel controleren op een betrouwbaar social media influencer marketing platform en doorgaan met influencer samenwerking nadat je hem nauwkeurig hebt geanalyseerd.

Houd de bovenstaande tips in je achterhoofd om je op weg te helpen. Een onbetrouwbare influencer brengt uw merk veel problemen. U moet streng zijn met de kwaliteitscontrole voordat u met hem gaat samenwerken.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.